Jabbla ontwikkelt en produceert devices die mensen met spraakstoornissen letterlijk terug een stem geven.

De kleine reeksen die eigen zijn aan deze sector testen onze engineering skills keer op keer.

De productietechnieken worden per product opnieuw bekeken in functie van het beschikbare budget en de beoogde verkoopprijs.

Jabbla vibe

De Jabbla Vibe is een communicatiehulpmiddel voor de groeiende groep mobiele jongeren met een spraakprobleem.  Bij het ontwerp van deze tablet stond het onderzoek naar de gebruiker en zijn leefwereld centraal.  Het lichtgewicht en praktisch formaat (met een 10’ touchscreen) zorgen voor een uiterst draagbaar en mobiel communicatiehulpmiddel.  Met aan zowel voor- als achterzijde een geïntegreerd scherm is het een uniek toestel geworden binnen de ondersteunende communicatie.  Het scherm aan de achterzijde zorgt ervoor dat omstanders kunnen meelezen en kunnen anticiperen op de boodschap die wordt gevormd. Deze boodschap  wordt simultaan naar spraak omgezet, waardoor de natuurlijke communicatie vergemakkelijkt.  Oog-in-oog communiceren met vrienden, familie en begeleiders wordt vanzelfsprekend en doeltreffend. 

Sustainable

Er werd ook gestreefd naar een hulpmiddel dat kan wedijveren met de gewone consumentenproducten en zo het stigmatiserende aspect wegneemt. 
Vanzelfsprekend is er ook een camera ingebouwd, waardoor de Vibe gebruiker ook momenten kan vastleggen en delen met anderen.
Naast de gebruiksvriendelijke aspecten hecht Jabbla ook waarde aan duurzaamheid. Het product werd zo ontwikkeld dat het jarenlang kan meegaan. 
Bij technische mankementen is de mogelijkheid voorzien om de Vibe eenvoudig te herstellen.  

De ‘serviceability’ was een belangrijk gegeven bij de ontwikkeling, want de aanschafwaarde is hoog door de kleine productievolumes.
De extra beschermende cover speelt hierbij ook een belangrijke rol, alsook de gebruikte hoogwaardige en krasvrije kunststof. 

Bij de productie van de onderdelen werd steeds 10% recyclaat ingemengd. Defecte onderdelen zijn vlot afzonderlijk te vervangen.

Need a solid design partner for growth and success?